Saavutettavuus
Saavutettavuus, Kokko-Kokki Oy vuodesta 1989
Etusivu   |  Saavutettavuus   |  Ohjeita   |  Yritys   |  Palaute   |  Sivukartta  

Web analyytikka (statistiikka)

Web analytiikka

Jos sivujen uudistaminen, hakukoneoptimointi ym. tehdään pelkkien oletusten avulla, se on useimmiten ajan ja rahan tuhlausta. Oletukset siitä, mikä toimii, osuvat harvoin oikeaan. Toinen äärilaita on hankkia kalliita palveluja ja uskoa erilaisten raporttien avulla kaiken olevan kunnossa - näin voi monesti ollakin.

On hyvä tietää, oman statistiikan avulla, mikä on todellinen tilanne ja onko siinä tapahtunut muutoksia. Asioita voidaan mitata eri tavoin esim. myynnin kasvuna tai konversiona.

www-palvelimilta saatava statistiikka antaa hyvän ilmaisen alun perusoptimointiin ja seurantaan. Palveluja ostettaessa pitkän aikavälin palvelimelta saatu statistiikka näyttää, onko todella tapahtunut jotain.

Eri paikoista on mahdollista saada tietoja mm. siitä, ketkä käyvät sivuilla ja mitä kävijät sivuilla tekevät. On hyvä muistaa, että saatava tieto on suhteellista. Täysin varmaa tietoa ei ole saatavilla, eikä siihen välttämättä ole edes tarvetta.

Sivuston kävijöistä voidaan saada paljon tietoja. Liian laajojen tietojen hankkiminen voidaan kuitenkin kokea yksityisyyden loukkaukseksi. Tärkeintä on jatkuvuus, joka antaa tietoa, onko sivuille tehdyillä muutoksilla vaikutusta ja tarjotaanko sivuilla asioita, mitä kävijät tarvitsevat.

www-palvelimelta saadaan perustietoja optimointiin. Sieltä saatavia tietoja ovat mm. vierailuiden määrä, suosituimmat sivut. kävijöiden tuloreitit esim. hakukoneista ja linkeistä sekä saapumis- ja poistumissivut.

Sivun sisällysluettelo

Saavutettavuutta vuodesta 2003 lähtien

Kokko-Kokki Oy
Rapakivenkuja 1 C 45, 00710 Helsinki
Gsm 040 5594 739 | email: saavutettavuus[at]omat.fi

Päivitetty 04.06.2014 Webmaster